Clos de Sanui – Garnatxa 2019

Clos de Sanui – Garnatxa 2019

 

CELLER: Celler de SANUI – Productes Frescos de Lleida, SLU.

ZONA: Denominació d’origen COSTERS DEL SEGRE

VEREMA: Collita 2019

VARIETAT: 95% Garnatxa

ANÀLISI:

  • Graduació 14,00% by vol.
  • Acidesa Total 5,49 gr/l (en H2T)   pH 3,71
  • Acidesa Volàtil 0,63 gr/l
  • Diòxid de Sofre Total 51 mg/l
  • Sucres Totals < 0,3 gr/l

TEMPERATURA DE SERVEI: Entre 14 y 16º C.

Categoria:

Descripció

 

ELABORACIÓ: Seleccionant el millor raïm d’aquesta varietat situat a les parcel·les de la zona mitja i alta de la nostra propietat, produïm, amb ceps cultivats en espatllera i sobre un sòl semi-profund, de textura argilosa-calcària amb bona composició mineral i amb una edat mínima entre els 18 i 22 anys.

El raïm es verema de forma manual, amb una lleugera sobre-maduració i en perfecte estat sanitari. Un cop al Celler, es refrigera fins als 8º C., aconseguint d’aquesta manera augmentar el seu característic aroma de varietat i iniciant seguidament la seva fermentació amb contacte amb la pròpia pell durant 10 dies. Una vegada es desencuba s’inicia la fermentació malolàctica i acabada es trasbalsa a nous dipòsit on és deixa reposar fina l’embotellat. Al ésser una elaboració molt delicada per obtenir el màxim caràcter varietal, aquest vi, no s’ha filtrat, amb el que pot presentar una lleugera sedimentació dins l’ampolla, procedent de la seva pròpia matèria colorant.

NOTA DE TAST: De color vermell grana amb rivets violeta, el seu aroma és de confitura de fruits del bosc i fruitetes vermelles àcides. A la boca és suau, elegant, lleugerament àcid, tanins vius i bona estructura. El seu pas de boca ens recorda de la varietat que prové.