LES VINYES

En les vinyes velles que conreem amb el sistema d’espatllera, hi trobem una selecció de varietats nobles i ben adaptades en aquesta zona, totes elles, amb un gran potencial aromàtic i gustatiu.

En raïm negre, tenim les varietats mes tradicionals com son la Garnatxa negre i l’Ull de Llebre que es combinen amb altres varietats ben reconegudes internacionalment com son la Merlot i la Syrah.

En una proporció mes petita tenim la varietat blanca i mes típica de la D.O. Costers del Segre com es la Macabeu que combinem amb la Riesling i el Muscat de gra petit. 

Totes elles amb un alt potencial qualitatiu per a obtenir-ne vins joves i de guarda que seran la veritable imatge del nostre CellerEl clima es d’influència continental, amb hiverns rigorosament freds i humits, amb les seves “boires gebradores” clàssiques d’aquesta vall de l’Ebre; i amb uns estius molt calorosos i secs.

En l’època de la maduració del raïm, en que el temps es molt important per a aconseguir una bona qualitat del fruit, les temperatures, molt altes durant el dia però baixes a la nit (es dona un salt tèrmic comprés entre els 10 i 15º C. aprox.), afavoreixen  una major extracció de color i una millor capacitat aromàtica del raïm.