PROCESSOS

El Celler de SANUI es un celler modern i ben equipat que està distribuït en dues parts ben diferenciades. La zona d’elaboració dels vins i tractament del raïm i l’altra part es la d’emmagatzematge, criança i envelliment dels diversos productes que produïm. Hi ha una tercera part que s’utilitza exclusivament per a l’embotellat


La zona de tractament del raïm, que collim a mà i en caixes de 12 Kg. perquè aquest arribi de la millor manera a la bodega, està equipada amb la maquinaria específica per tal d’obtenir mostos de qualitat i que conservin totes les seves característiques físiques i químiques. La d’elaboració, amb tines d’acer inoxidable amb camises de refrigeració i sistemes de maceració automatitzats, ens permeten fermentar els vins blancs a temperatures compreses entre els 14 i 16º C. i els negres fins a un màxim de 24º C. En aquesta zona també hi ha unes tines d’emmagatzematge dels vins.


La zona de criança, situada en una altra nau, es troba per sota del nivell de terra a fi de facilitar la millor conservació i temperatura de la sala, que està climatitzada i amb control de temperatura i humitat a fi de garantir una millor estabilitat del vi.  Aquí hi trobarem tines d’acer inoxidable per la guarda dels vins joves, blancs i negres i  també les barriques d’envelliment de roure francès i americà, de diverses cabudes i amb diversos torrats interiors, per tal de poder conjugar el millor envelliment de cada una de les varietats que cultivem i aconseguir d’aquesta manera, les millors característiques de cada una d’elles que, després d’aquest període d’envelliment, l’enòleg combinarà fins a aconseguir la personalitat i característiques pròpies dels vins de SANUI.